Ik heb een passie voor gezonder bakken, ik bak al heel mijn leven. De laatste jaren liet ik meer en meer de boter, eieren en geraffineerde suikers achterwege en begon ik te experimenteren met glutenvrije baksels, zonder geraffineerde suikers. Zeker geïnspireerd door Laura van Madam Bakster uit Gent, en Annelies van Tartelies uit Antwerpen. En natuurlijk Charlotte Van Loo met haar geweldige boek: Echt leven door echt eten.

Ik kies voor biologische grondstoffen, omdat deze smaakvoller zijn en ook omdat respect voor het milieu een kernwaarde is in biologische voeding. Geen kleur-, geur- en smaakstoffen in je voeding en een eerlijke prijs voor boeren en telers.

Ik kies voor duurzaamheid door met biologisch afbreekbare verpakkingen te werken. En werk enkel op bestelling om voedselverspilling tegen te gaan. Visitekaartjes maak ik van gerecycleerd karton of papier met een stempel van natuurrubber. Ook composteer ik zelf, ik recycle en upcycle zoveel ik kan.

Ik kies zoveel mogelijk voor lokale Belgische producten om mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. En waarom grondstoffen van heel ver laten komen, als wij zelf hier zo’n mooie producten hebben?

Ik kies voor plantaardige recepten omdat dat beter is voor mens en dier, voor natuur en milieu, voor lijf en leden.

Om op de hoogte te blijven kun je mij ook volgen op facebook of instagram.

nl_NLDutch